Voor een economische waardering van uw onderneming moet u bij ons zijn!

Waarom wordt er gewaardeerd?

In de ondernemerspraktijk zijn waarderingsvraagstukken van belang in verband met overnames, desinvesteringen, splitsing van bedrijven, fusies en juridische procedures, zoals geschillenregelingen of uitkoopprocedures. Ook in de insolventiepraktijk is de waardering van belang. In het kader van de WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) die op 1-1-2021 in werking is getreden, is waardering nog belangrijker geworden. In de familierechtspraak is de waardering eveneens van belang. Denk bv. aan een boedelverdeling bij echtscheiding.

Waarderingsmethode

De belangrijkste waarderingsmethode voor waarderingsdeskundigen is de DCF, de Discounted Cashflow. Via DCF kom je tot een ondernemingswaarde. Om vervolgens de aandeelhouderswaarde te kunnen berekenen moet je het vreemd vermogen van de onderneming aftrekken van de ondernemingswaarde. Dan houd je de aandeelhouderswaarde over. De manier om via een DCF-methode tot een ondernemingswaarde te komen gebeurt via een aantal methodieken. Ik schijf hierover in een artikel over economische waarde.

Economische waardebepaling

Ondernemers weten dat er een waardebepaling moet plaatsvinden bij een bedrijfsoverdracht. Verstandiger is het om regelmatig een waardebepaling te laten doen. Immers, dan kunnen zij toetsen of hun beleid ertoe leidt dat de waarde van hun onderneming stijgt of daalt. Eenmalig kost het tijd en geld om dit onderzoek te laten doen, maar de vervolgkosten zijn beperkt.

bedrijven waarderen

Tom van der Hoff Msc MiF RV

Bedrijfswaardering

U krijgt ondersteuning van een Register Valuator die jarenlang in het bedrijfsleven heeft gewerkt als financieel expert en inmiddels alweer bijna 15 jaar actief is in de bedrijfswaarderingenwereld. Zie ook het artikel over de presentatie die MKBedrijfswaarde met Metis Notarissen heeft gegeven over bedrijfswaardering.
Neem contact met ons op. Vraag een offerte aan.

Heeft u interesse

Maak een vrijblijvende afspraak

  Handige artikelen

  Multiples en waarderen

  De (on)zin van multiples en waarderen. Op 8 februari 2021…

  Verplichtstelling pensioenfonds en bedrijfsovername

  Onderzoek verplichtstelling pensioenfonds in geval van bedrijfsovername. Pensioen is een…

  Ondernemingswaarde en aandeelhouderswaarde

  Ondernemingswaarde en aandeelhouderswaarde: twee niet te verwarren begrippen Ondernemingswaarde, aandeelhouderswaarde,…

  Jeugdzorg verbeteren

  Jeugdzorg kan en moet op korte termijn verbeteren. Teveel kinderen…

  Onze sectoren

  Agri-food

  Bouw

  Industrie

  Detailhandel

  Dienstverlening

  Transport

  Groothandel

  WordPress Lightbox Plugin