Ingeschreven als Register Valuator

Datum :
13 december 2015

Eerder studeerde ik bij TIAS Business School in Tilburg af als Master in Business Valuation. Deze week ben ik ingeschreven in het Register van het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV).

Het NIRV is de beroepsvereniging waarbij alle Register Valuators in Nederland zijn aangesloten. Een Register Valuator (RV) is een financieel deskundige die gespecialiseerd is in de bepaling van de waarde van een onderneming. Hoewel het waarderen van bedrijven een relatief nieuw vakgebied is, wordt het steeds vanzelfsprekender om in verschillende situaties een RV’er in te schakelen.

Niet iedereen mag zich RV noemen.

Een RV’er heeft door een tweejarige postdoctorale opleiding de kennis en expertise opgebouwd om een onderneming te waarderen en om de meest complexe waarderingsvraagstukken uit te voeren. Na de opleiding wordt de kennis gewaarborgd door een systeem van permanente educatie.

Als valuator is het fijn om bij deze club te horen. De informatievoorziening over en weer creëert meerwaarde. Mensen die behoefte hebben om de waarde te laten vaststellen van een onderneming in het kader van een aandelenoverdracht, fusie, samenwerking of nalatenschap dan wel behoefte hebben aan een deskundige op het gebied van waardevaststelling (bv. bij echtscheiding), waardeverhoging, schadevaststelling, is het goed om te weten dat ik nu officieel geregistreerd ben.

Gerelateerde artikelen

MKB-herfinancieringsmarkt
MKB-herfinancieringsmarkt

De MKB-herfinancieringsmarkt is een dynamisch gebied waarin bedrijven op zoek…

0 comments
Coronaschulden
WHOA: Coronaschulden … hoe nu verder….?

“Coronaschulden”, een goed artikel van mijn collega RV’er Pieter Christiaan…

0 comments
WordPress Lightbox Plugin