Kredietscore bij aanvraag

Datum :
29 juni 2021

Kredietscore geeft inzicht in kans op succes bij kredietaanvraag.
Informatie over de kredietwaardigheid van een onderneming helpt ons, als adviseur, om de juiste stappen te zetten bij het aantrekken van een financiering. Met Kredietscore van Capsearch beschik je over een handige tool. De score geeft een indicatie van de financierbaarheid van een bedrijf. Bij een zwakke score is de kans op financiering bij een traditionele financier kleiner. Zo’n aanvraag past wellicht beter bij een alternatieve financier die veelal een hoger risicoprofiel accepteert. Huidige gebruikers waarderen de Kredietscore met ruim 4 sterren (van de 5).

Bouwsteen kredietaanvraag

Wij werken samen met Capsearch. In de rapportages vind je niet alleen de score van een onderneming maar ook een rapport met een uitgebreide toelichting. Het geeft ons en natuurlijk ook de klant een indicatie over de haalbaarheid van een financiering. Het laat je ook zien uit welke bouwstenen de score van een bedrijf is samengesteld. Zo zie je ook de onderdelen die met name een score bepalen. Bovendien geeft het inzicht in de toekomstige mogelijkheden voor een verbetering van de score. Geef financiers, in een kredietaanvraag, een toelichting op de score. Een helder verhaal achter de cijfers maakt immers de kans op een geslaagde financiering groter.

Voor Kredietscore werkt Capsearch samen met Zanders, een toonaangevend wereldwijd adviesbureau op het gebied van risicomanagement en corporate finance.

Onderliggende pijlers Kredietscore

Kredietscore wordt berekend op basis van vier pijlers namelijk bedrijfsvoering & liquiditeit, debt service, kapitaalstructuur en omvang van het bedrijf. Deze pijlers bestaan uit een aantal elementen (Risk drivers) die de individuele scores van de pijlers beïnvloeden. De scores van de pijlers lopen van 0 tot 100. Hoe hoger de score, hoe beter de kredietscore zal zijn. De kredietscore vertegenwoordigt een kredietklasse van 1 (sterk) tot 5 (zeer zwak).

Hoe werkt het?

Als wij een financieringsaanvraag maken, vindt automatisch de berekening van een kredietscore plaats. Deze score geeft een indicatie van de mate van financierbaarheid van een onderneming. De koppeling aan een kredietklasse geeft inzicht in de mate waarin een onderneming in staat is om aan zijn verplichtingen te voldoen. Is er sprake van financiering van een holdingstructuur? Dan zie je van elke entiteit een score.

Wat hebben wij nodig om aan de slag te kunnen

Wij  hebben  minimaal twee jaar historische cijfers nodig, bij voorkeur SBR-kredietrapportage. Als wij u kunnen helpen, dan horen wij dit graag. Bekijk op onze homepage een tool die eenvoudig is in te vullen.

Wilt u iets weten over financieren/herstructureren 

Wilt u uw bedrijf overdragen

Gerelateerde artikelen

MKB-herfinancieringsmarkt
MKB-herfinancieringsmarkt

De MKB-herfinancieringsmarkt is een dynamisch gebied waarin bedrijven op zoek…

0 comments
Coronaschulden
WHOA: Coronaschulden … hoe nu verder….?

“Coronaschulden”, een goed artikel van mijn collega RV’er Pieter Christiaan…

0 comments
WordPress Lightbox Plugin